Om oss

Delsbo Candle är ett svenskt företag som har specialiserat sig på produktion av miljömärkta ljus. Vi är en av Sveriges största tillverkare av ljus och fabriken i Fredriksfors (Delsbo) förser den svenska, europeiska och internationella marknaden med högkvalitativa och vackra antik,- kron- och kanalljus.
Söker ni ljus med de bästa brinnegenskaperna, högsta tänkbara kvalitet och dessutom med en tydlig miljöprofil? Välj då Delsbo Candle som leverantör. Vi letar hela tiden efter utvecklingsmöjligheter - vi brinner för att göra det omöjliga möjligt. Genom vår enkla logistik och stora möjligheter att anpassa oss till våra kunders förutsättningar är vi en av de absolut effektivaste och modernaste producenterna av Svanenmärkta stearinljus. Vi var först med att få Svanenmärket på våra ljus. I dag är vi dessutom den enda ljusproducenten i världen som tillverkar hela sin volym i enlighet med Svanens kriterier. 
  • Certifierat ledningssystem enligt ISO 9001
  • Svanenmärket
  • RAL-certifiering​​​​​​​
  • Medlem i ECA (European Candle Association)
  • Finalist Årets företagare 2015
  • Årets Hållbarhetsföretag i HYLLA-galan 2019

Delsbo Candle är en av Sveriges största tillverkare av ljus. Sedan 1959 förser fabriken i Fredriksfors, Delsbo, marknaden med ljus.

Vårt heltäckande kvalitetssortiment i kombination med vårt kunnande inom produktion ger våra kunder stora möjligheter till valfrihet och flexibilitet. Vi tillverkar ljus i längder från 19 cm till 35 cm. Färger tas fram efter kundens önskemål - allt från kolsvart via olivgrönt eller knallrosa till vitt. Vi har många olika förpackningslösningar. Vi levererar på hel- och halvpall eller i mindre volymer. 

Vår ambition är att vara en kompetent och pålitlig leverantör som med en ödmjuk och jordnära attityd ska vara en partner som bistår sina kunder på marknaden. Vi tar en aktiv roll i det som händer i omvärlden och stöttar våra kunder i deras hållbarhetsarbete. På så sätt vill vi medverka till fler och bättre affärer för våra kunder.